گفتگو با یک مخترع کوچک | در راه پیروزی دلسردی معنی ندارد
  • کد مطالب: ۳۳۹۱۰۷
  • /
  • ۳۱ تير‌ماه ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۵

گفتگو با یک مخترع کوچک | در راه پیروزی دلسردی معنی ندارد

شبنم کرمی
خبرنگار شبنم کرمی
در عصر حاضر، فناوری اطلاعات مهم‌ترین دستاورد انسان بوده که جهان پهناور را همچون دهکده‌ای کوچک در هر لحظه از شبانه‌روز در دسترس او قرار داده است.

بشر با عقل خود از ابتدای تاریخ دست به اختراعاتی زده است که زندگی را برایش آسان‌تر می‌کند. در عصر حاضر، فناوری اطلاعات مهم‌ترین دستاورد انسان بوده که جهان پهناور را همچون دهکده‌ای کوچک در هر لحظه از شبانه‌روز در دسترس او قرار داده است.

علی زمانی اسکندری دانش‌آموز پایه‌ی ششم مدرسه‌ی کاوش و یک مخترع کوچک است. او با طراحی یک زمین فوتبال هوشمند، جزو برترین‌های جشنواره‌ی بین‌المللی ابن‌سیناست. گفتگوی ما با علی را بخوانید.

 

آغازی درخشان و پرشور

با راهنمایی‌های پدر و مادرم از ۹ سالگی در کلاس‌های کامپیوتری که زیر نظر دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شد در دوره‌های استیم مجیک و استیم گلکسی شرکت و هم‌زمان زیر نظر استادانم، خانم رفیعی و خانم پویا، به‌صورت خصوصی آموزش برنامه‌نویسی کامپیوتر و نرم‌افزار‌های مربوط به آن را آغاز کردم.

تاکنون کسب مدال برنز جشنواره‌ی بین‌المللی ابن‌سینا، مدال برنز المپیاد ریاضی آسیایی SASMO، مقام اول جشنواره‌ی جابربن‌حیان در ناحیه‌ی ۳، مقام اول جشنواره‌ی جابر استان، مقام اول مسابقات وبلاگ‌نویسی ناحیه‌ی ۳، مقام دوم مسابقات وبلاگ‌نویسی استان، کسب مقام دوم مسابقات کتاب‌خوانی ناحیه‌ی ۳ و همچنین اتمام دوره‌ی برنامه‌نویسی استیم مجیک زیر نظر دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در کارنامه‌ی موفقیت‌های خود به ثبت رسانده‌ام.

نخستین موفقیت علمی من در سال ۱۴۰۰ بود که هم‌زمان در مسابقات جشنواره جابر، وبلاگ‌نویسی و کتاب‌خوانی، صاحب مقام برتر شدم.

در سال ۲۰۲۲ در جشنواره‌ی بین‌المللی ابن‌سینا شرکت کردم و به مدال برنز این مسابقات دست یافتم.

 

تلاش، و باز هم تلاش

در هر پروژه‌ی ساخت یا برنامه‌نویسی با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بوده‌ام که روز‌های تلخ و شیرین بسیاری برای من به همراه داشته است.

بعضی روز‌ها به علت سختی کار و ناآشنایی با برخی از مدار‌های الکتریکی درباره‌ی ادامه فعالیت‌ها دلسرد می‌شدم، اما با حمایت‌ها و پشتیبانی‌های پدرم، کار را از سر می‌گرفتم تا اینکه به لطف خدا موفق به اتمام پروژه‌ی خود شدم.

در کل، به ساخت و طراحی پروژه‌های هوشمندسازی اماکن ورزشی و مسکونی علاقه‌مندم، اما باتوجه به علاقه‌ی بسیاری که به دروس ریاضی و کامپیوتر دارم، شرکت در مسابقات و المپیاد‌های مربوط به آنها را دوست دارم و یکی از بزرگ‌ترین آرزوهایم موفقیت و کسب مقام بین‌المللی در این رشته‌هاست.

زبان انگلیسی، شنا و فوتبال هم از دیگر دوست‌داشتنی‌هایم هستند.

 

خوارزمی که بود؟

با توجه به علاقه‌ی خودم و راهنمایی‌های پدرم، در کلاس‌های روباتیک و کامپیوتر ثبت‌نام کردم و به دلیل پیشرفتی که داشتم، تصمیم به طراحی، ساخت و برنامه‌نویسی پروژه‌های کوچک‌تر گرفتم و با راهنمایی‌های استاد عزیزم، خانم افسانه افشار کردستانی، ساخت و برنامه‌نویسی زمین فوتبال هوشمند را آغاز کردم.

خوارزمی از ریاضی‌دانان و ستاره‌شناسان و فیلسوفان بزرگ ایران و پایه‌گذار علم جبر بوده است که بسیاری از روش‌های حل معادلات امروزی به کمک فرمول‌های این دانشمند بزرگ است. امسال قصد دارم با تکمیل پروژه‌ام، در جشنواره‌ی خوارزمی شرکت کنم.

 

پروژه‌ی معرکه‌ی من!

پروژه‌ی من یک زمین فوتبال هوشمند است که به دو روش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کنترل می‌شود. از قابلیت‌های این پروژه سیستم گرمایش از کف آن است که در روز‌های زمستانی (ابری و بارانی) مانع از باتلاقی شدن زمین فوتبال می‌شود.

همچنین سیستم گرماتابی برای رفاه حال تماشاگران دارد. از دیگر ویژگی‌های این پروژه، مدار سنجش باران آن است. به محض اینکه رطوبت خاک از مقدار مشخصی که برای سیستم طراحی شده است بیشتر شود، به‌صورت خودکار به فعال‌سازی مدار اقدام می‌کند.

مدار سیستم روشنایی آن نیز با توجه به تاریکی و روشنایی هوا فعال می‌شود.

 

به تکمیل پروژه‌ام فکر می‌کنم

بیشتر اوقات در اتاق خودم به همراه پدرم مشغول انجام فعالیت‌های علمی هستم. تا امروز، لطف خدا، تلاش و پشتکار خودم و پشتیبانی خانواده و استادانم را سبب موفقیت‌های خود می‌دانم و قدردان آنها هستم.

دوست دارم به تکمیل پروژه‌ام که طراحی سقف هوشمند برای ورزشگاه‌هاست اقدام کنم.

این روز‌ها منتظر اعلام نتایج آزمون تیزهوشان هستم، اما در کلاس‌های فوتبال و شنا هم نام‌نویسی کرده‌ام و به‌زودی به همراه مربی عزیزم، آقای توکلی، و به همراه تیم فوتبال اهورا، به اردویی در شهر جویبار خواهیم رفت.

امسال سالی بسیار حساس برای من و دوستانم بود و روزانه با توجه به حضور در مدرسه، حدود ۱۳ تا ۱۴ ساعت درس می‌خواندم. بیشتر دوست دارم کتاب‌هایی درباره‌ی طراحی و ساخت و روباتیک مطالعه کنم، اما در کنار آن، به کتاب‌های داستان نیز علاقه دارم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.